Vepřový jazyk na hříbkách

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1823 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
59 g
Sacharidy
262 g
Vláknina
44 g
Cukr
107 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové jazyky vložíme do hrnce, zalijeme je 1.5 litrem vody, přidáme bobkový list, 4 stroužky česneku, celý pepř, sůl a nové koření. Jazyky vaříme při mírné teplotě (50-60 minut) doměkka. Poté je vyjmeme a pod studenou tekoucí vodou opláchneme. Sloupneme z nich vrchní bílou kůži a jazyky pokrájíme na plátky silné asi 5-6 mm.
  • 2
    Očištěnou velkou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté hříbky osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, které vydusíme. Poté je osolíme, posypeme kmínem, bílým pepřem, promícháme a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě asi 5 minut. Poprášíme moukou, přilijeme vývar a vaříme dalších 6 - 8 minut.
  • 3
    Mezitím omyjeme kerblík s pažitkou a bylinky drobně pokrájíme. K houbám přidáme jazyk, 2-3 lžíce zakysané smetany. Přidáme bylinky, promícháme, dochutíme případně solí a podáváme s těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.