Vepřový jazyk po uhersku

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jazyky očistíme kartáčem, vložíme do vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme. Vodu vyměníme za čerstvou, vložíme jazyky, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna uvaříme do měkka.
  • 2
    Mezitím v kastrolu osmahneme na sádle cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme, vložíme nakrájená rajčata, papriky, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a brambory, pokrájené na kostky. V zakrytém kastrolu necháme pozvolna dusit, až jsou brambory měkké.
  • 3
    Uvařené jazyky nakrájíme na plátky a podáváme rozložené na porci bramborové směsi, ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.