Vepřový jazyk po uhersku
75 min.
Ingredience
- 400gramůVepřový jazyk
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůPetržel kudrnka
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 15gramůSůl
- 1kusCibule
- 800gramůBrambory
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKmín drcený
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůPaprika zelená
- 150gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jazyky očistíme kartáčem, vložíme do vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme. Vodu vyměníme za čerstvou, vložíme jazyky, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna uvaříme do měkka.
- 2Mezitím v kastrolu osmahneme na sádle cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme, vložíme nakrájená rajčata, papriky, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a brambory, pokrájené na kostky. V zakrytém kastrolu necháme pozvolna dusit, až jsou brambory měkké.
- 3Uvařené jazyky nakrájíme na plátky a podáváme rozložené na porci bramborové směsi, ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.