Vepřový měšec plněný nádivkou
75 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí krkovice
- Na nádivku
- 150gramůVepřový bok uzený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 100gramůVeka
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůHouby sušené
- 3lžíceMajonéza
- Na přílohu
- 2lžíceSádlo škvařené
- 50gramůČesnek medvědí
- 750gramůBrambory
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
52 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky vepřové krkovice naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Veku nakrájíme na malé kostičky, osolíme a mírně posypeme mletým muškátovým oříškem. Špenátové listy nasekáme nadrobno a přidáme k pečivu. Uzené vepřové pokrájíme na kostičky, cibuli rovněž. Houby, které jsme si už dopředu namočili do vody, dáme do menšího hrnku s vodou, necháme povařit.
- 2Připravíme si pánev, na které rozpustíme máslo a přihodíme na něj kostičky uzeného bůčku. Pouze lehce prohřejeme, ale neškvaříme. Přidáme cibuli, také ji zahřejeme, na pánev vsypeme i pokrájené kostičky pečiva a špenát. Lehce promícháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Nejprve do nádivky vmícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme ho také do nádivky. Zalijeme smetanou, zamícháme.
- 3Přichystáme si zapékací mísu, vymažeme ji rozpuštěným máslem. Vložíme rozmarýn a posypeme dno cibulí, kterou jsme nasekali na hrubo.
- 4Na každý z plátků krkovice položíme hromádku nádivky, potravinářskou nití je všechny svážeme do podoby měšce a vložíme do zapékací mísy. Předehřejeme si troubu na 200 °C, mísu s měšci masa vložíme do trouby, pečeme 30 minut.
- 5Zatím v kastrolu rozpustíme máslo, nadrobno posekáme cibuli, kterou do kastrolu na máslo vsypeme. Poprášíme moukou a restujeme. Přilijeme vařené houby i s vodou, vše dobře promícháme a počkáme, dokud nezačne vřít. Přilijeme smetanu, vložíme čtvrt lžičky česneku utřeného se solí, opepříme, osolíme, přidáme majonézu.
- 6Na přílohu uvaříme ve slupce brambory, oloupeme je, lehce pomastíme sádlem a přidáme k nim nadrobno nasekaný medvědí česnek. Promícháme, v hrnci mírně prohřejeme. Přidáme k masovým měšcům, které přelijeme uvařenou houbovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.