Vepřový plátek grilovaný
35 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůChilli paprička
- 120mililitrůOlej olivový extra panenský
- 60mililitrůOcet vinný červený
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůPetržel - nať
- 15gramůOregano čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 600gramůVepřová panenka
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
35 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme nadrobno, petrželku a oregano nasekáme najemno. Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme chilli papričku, česnek, petrželku, oregano, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Vepřové maso nakrájíme na plátky a vložíme do misky s marinádou. Necháme marinovat nejméně 3 hodiny.
- 2Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a podle chuti osolíme. Marinované plátky a brambory rozložíme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a grilujeme z obou stran dokřupava. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.