Vepřový plátek Navarra
80 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 1000gramůVepřová pečeně
- 200gramůPórek
- 15gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůRajčata
- 500gramůFazole černé
- 3gramyPepř cayenský
- 5gramůBazalka
- 100gramůCitrony
- 50gramůPažitka
- 300mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 10gramůOregano sušené
- 100gramůČesnek
- 120mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
62 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka.
- 2Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nakrájenou cibuli, pórek a přidáme uvařené fazole. Osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou.
- 3Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, ve které jsme rozehřáli olej. Přidáme utřený česnek a maso rychleji opečeme. Zalijeme je vývarem a pivem, vložíme do trouby a pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cayenský pepř.
- 4Při podávání na teplý talíř rozložíme fazole, posypeme je překrájenou pažitkou, navrch položíme plátek masa a přelijeme vypečenou šťávou. Každou porci zdobíme nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.