Vepřový plátek Navarra

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
62 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka.
  • 2
    Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nakrájenou cibuli, pórek a přidáme uvařené fazole. Osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou.
  • 3
    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, ve které jsme rozehřáli olej. Přidáme utřený česnek a maso rychleji opečeme. Zalijeme je vývarem a pivem, vložíme do trouby a pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cayenský pepř.
  • 4
    Při podávání na teplý talíř rozložíme fazole, posypeme je překrájenou pažitkou, navrch položíme plátek masa a přelijeme vypečenou šťávou. Každou porci zdobíme nakrájenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.