Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou
90 min.
Ingredience
- Bramborový salát
- 1kilogramBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 6kusůOkurky nakládané
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3lžíceCukr moučkový
- Řízky
- 400gramůVepřová kýta
- 3gramySůl
- 6lžicMouka bezlepková
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 10lžicStrouhanka
- 9lžicOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
14 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Plátky z vepřové kýty naklepeme, mírně osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu. Obalené vepřové plátky ihned po obalení usmažíme a potom je naskládáme do pečicí nádoby, ve které je mírně pokropíme vodou a přiklopené pokličkou je na 10 minut dáme do trouby, vyhřáté na 100 °C.
- 2Nakládané okurky a cibuli nakrájíme na malé, stejně velké kousky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupané je pokrájíme na kostičky. Rozmícháme v nich 3 lžíce oleje s kousky okurek a cibule.
- 3Bramborový salát dále ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Na závěr v octě rozmícháme cukr, touto zálivkou salát zalijeme a necháme v lednici rozležet alespoň 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.