Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou

90 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
14 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky z vepřové kýty naklepeme, mírně osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu. Obalené vepřové plátky ihned po obalení usmažíme a potom je naskládáme do pečicí nádoby, ve které je mírně pokropíme vodou a přiklopené pokličkou je na 10 minut dáme do trouby, vyhřáté na 100 °C.
  • 2
    Nakládané okurky a cibuli nakrájíme na malé, stejně velké kousky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupané je pokrájíme na kostičky. Rozmícháme v nich 3 lžíce oleje s kousky okurek a cibule.
  • 3
    Bramborový salát dále ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Na závěr v octě rozmícháme cukr, touto zálivkou salát zalijeme a necháme v lednici rozležet alespoň 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.