Vestfálské falešné kuře
45 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůBrambory
- 3kusySaturejka
- 1špetkaTymián sušený
- 400gramůSlanina vepřová
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůHrušky
- 1kusFazole bílé
- 1kusPetržel - nať
- 250gramůMrkev kořen
- 200gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1529 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
50 g
Sacharidy
208 g
Vláknina
63 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Do velkého kastrolu dáme fazolky, saturejku, tymián, mrkev, brambory a slaninu. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut při střední teplotě.
- 3Jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce spolu s konzervou bílých fazolí. Vaříme 10 minut.
- 4Z polévky vyndáme saturejku. Slaninu pokrájíme a vrátíme do polévky, ochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.
- 5Ihned podáváme z hrnce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.