Vídeňský bramborový salát

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě a ještě teplé je oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme červenou cibuli na plátky, které pokapeme citronovou šťávou, zamícháme a necháme odložené, část ponecháme na ozdobení. Brambory nakrájíme na kolečka a střídavě s cibulí ve vrstvách pokládáme do mísy. Svaříme vodu, cukr, ocet a šťávu, kterou pustila cibule, osolíme, opepříme a ještě horké vlijeme na brambory. Ozdobíme nasekanou petrželkou a pažitkou a zbylými kolečky cibule. Doprostřed mísy dáme omytý celerový list.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 11. 4. 2017
Vídeňský bramborový salát
No fuj ! Tohle je Vídeňský bramborový salát ???!!! Vychladlé brambory ? Ty musí být naopak ještě teplé, aby se do nich ten nálev vsáknul lépe. A kde je masový vývar jako základ na ten nálev ?! A co takhle se obtěžovat a zjistit si, že se používá jablečný a ne vinný ocet ?!😔