Vinná hořčičná omáčka
20 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKerblík
- 6kusůPepř černý celý
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaKari koření
- 1kusCibule
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bylinky a cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přidáme bílé víno a zeleninový vývar a zvolna asi 10minut provaříme.
- 2Vmícháme drcený pepř, hořčici, kari koření a limetovou šťávu a zahustíme základní světlou omáčkou. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčka je vhodná zejména k paštikám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.