Vínový bujon s čevabčiči
120 min.
Ingredience
- čevabčiči
- 125gramůVepřové maso libové
- 2kusyCibule
- 0,5lžíceHořčice
- 0,5lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 125gramůSkopová plec
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
- 1kilogramBažant obecný
- 2kusyBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 4kusyJalovec
- 200gramůKuřecí drůbky
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePepř 4 barev
- 1kusPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceSůl
- 5decilitrůVíno červené
- 7decilitrůVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 150gramůOříšky makadamové
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
54 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si čevabčiči: Pomeleme omyté, na malé kousky pokrájené vepřové a skopové maso spolu s česnekem. Směs dáme do mísy, přidáme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli, 1/2 lžíce hořčice, 1/2 lžíce worcesteru, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu a směs dobře vymícháme a necháme 30 minut odpočinout. Pomocí rukou vytvarujeme malé šišky (při hnětení mletého masa si prsty namočíme vždy do studené vody, maso se tak nelepí). Pak je v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme do zlatohněda. Vychladlé čevabčiči pokrájíme na plátky.
- 2V hrnci si na bylinkovém másle opečeme dozlatova pokrájené makadamové oříšky, přimícháme k nim prolisovaný česnek, mletou papriku a zalijeme 1 litrem vínového bujonu, který ochutíme solí a bílým pepřem a vaříme asi 5 minut.
- 3Pak polévku nalijeme do talířů, do kterých jsme rozdělili plátky čevabčiči a podáváme.
- 4Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:
- 5Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.
- 6Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkového listu, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 7Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.