Voňavé kůzle
80 min.
Ingredience
- 8stroužkůČesnek
- 800gramůKůzlečí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 2šálkySyrovátka
- 2šálkyVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKari koření
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
804 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky. Spolu s utřeným česnekem, nasekanou pažitkou, solí a vším kořením je vložíme do hliněné nádoby. Zalijeme syrovátkou a necháme do druhého dne v chladničce.
- 2Druhý den dolijeme vývar a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.
- 3Necháme vychladnout a opět dáme přes noc do chladničky.
- 4Podáváme studené se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.