Vývar s arabskými knedlíčky
180 min.
Ingredience
- arabské knedlíčky
- 2kusyCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůHovězí maso mleté
- 2lžičkySůl
- 2špetkyHřebíček
- 2špetkyAnýz mletý
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Hovězí vývar z kostí
- 250gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 350gramůHovězí oháňka
- 350gramůHovězí žebra
- 350gramůKosti hovězí morkové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyPepř 4 barev
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 2lžičkySůl
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyMrkev kořen
- 4lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1774 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
127 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
19 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek drobně pokrájíme. Omytou petrželovou nať nadrobno posekáme.
- 2Do mísy dáme pomleté hovězí maso, přidáme k němu cibuli, česnek, petrželovou nať, sůl, pepř, mleté chilli, mletý hřebíček, mletý anýz se zázvorem. Směs dobře promícháme a vytvarujeme malé válečky (přibližně 6 x 3 cm).
- 3Čistý vývar přivedeme k varu, vložíme do něj masové knedlíčky a při mírné teplotě je vaříme 10 – 13 minut.
- 4Každou porci horkého vývaru s knedlíčky podáváme se lžíci zakysané smetany.
- 5Hovězí vývar z kostí [27725]:
- 6Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
- 7Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
- 8Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.