Vývar s fazolemi a zeleninou
205 min.
Ingredience
- 250gramůFazole Borlotti
- 2lžíceOlej olivový
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůAnglická slanina
- 200gramůRajčata
- 3lžícePetržel - nať
- 2litryVývar zeleninový
- 80mililitrůVíno červené
- 60gramůMrkev kořen
- 120gramůTuřín
- 120gramůBrambory
- 220gramůCuketa
- 80gramůHrášek
- 80gramůTěstoviny rotelle
- 30gramůSýr Parmezán
- 30gramůPesto
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme propláchnuté fazole. Vaříme je 15 minut a scedíme.
- 2Nakrájíme zeleninu, slaninu a nadrtíme česnek. Na oleji smažíme cibuli, česnek a slaninu. Přidáme rajčata, petrželku a fazole, vývar a víno. Vaříme pod pokličkou 2 hodiny. Potom přidáme mrkev, tuřín, brambory a rajčatový protlak a vaříme 20 minut.
- 3Do polévky vložíme cukety, hrášek a těstoviny. Povaříme ještě 10-15 minut, osolíme a opepříme. Polévku před podáváním ozdobíme nastrouhaným parmezánem a trochou omáčky pesto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.