Vývar s hráškem, těstovinami a kuřecími játry
40 min.
Ingredience
- 115gramůJátra kuřecí
- 3kusyPetržel - nať
- 3kusyŠalvěj čerstvá
- 15mililitrůOlej olivový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůVíno bílé
- 3špetkyMajoránka
- 225gramůHrášek mražený
- 50gramůTěstoviny Farfalle
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Na pánev do rozehřátého oleje smíchaného s máslem vložíme prolisovaný česnek a čerstvé bylinky. Osolíme, opepříme a necháme smažit. Po několika minutách přidáme na menší kousky nakrájená kuřecí játra a zprudka je osmažíme, aby se zbarvila a oschla.
- 2Poté zalijeme směs vínem a necháme vařit, aby se víno vypařilo. Pánev odstavíme a játra podle chuti dokořeníme.
- 3Osolený a opepřený kuřecí vývar přivedeme k varu, vložíme do něj těstoviny a přisypeme hrášek. Necháme vařit 5 minut.
- 4Nakonec do vývaru vložíme osmažená kuřecí játra, nakrájené jarní cibulky a necháme prohřát. Můžeme ihned servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.