Vývar ze slepičích křídel se slávkami

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu 3l mírně osolené vody. Přidáme očištěná slepičí křidélka, oloupanou cibuli, šalotku a česnek, omytý řapíkatý celer a svazek bylinek. Opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 2 hodiny.
  • 2
    Když je vývar hotový, na pánvi zprudka orestujeme slávky, aby se otevřely. Restujeme asi 3 minuty. Vyvařenou šťávu uchováme a přecedíme. Slávky vyloupeme, několik nevyloupaných necháme stranou.
  • 3
    Vyloupané slávky rozdělíme do misek a přelijeme trochou šťávy.
  • 4
    Z vývaru vyjmeme křidélka, vývar přecedíme, přivedeme k varu, osolíme a ještě opepříme. Hotovým vývarem přelijeme slávky, posypeme nasekanou pažitkou, kerblíkem a ozdobíme nevyloupanými slávkami.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.