Vývar ze slepičích křídel se slávkami
27 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1,5kilogramySlepičí křídla
- 2kusyŠalotka
- 4kusyCeler řapíkatý
- 1kusBylinky sušené svazek
- 1kilogramMušle slávky
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 3l mírně osolené vody. Přidáme očištěná slepičí křidélka, oloupanou cibuli, šalotku a česnek, omytý řapíkatý celer a svazek bylinek. Opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 2 hodiny.
- 2Když je vývar hotový, na pánvi zprudka orestujeme slávky, aby se otevřely. Restujeme asi 3 minuty. Vyvařenou šťávu uchováme a přecedíme. Slávky vyloupeme, několik nevyloupaných necháme stranou.
- 3Vyloupané slávky rozdělíme do misek a přelijeme trochou šťávy.
- 4Z vývaru vyjmeme křidélka, vývar přecedíme, přivedeme k varu, osolíme a ještě opepříme. Hotovým vývarem přelijeme slávky, posypeme nasekanou pažitkou, kerblíkem a ozdobíme nevyloupanými slávkami.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.