Žabí stehýnka s česnekem
25 min.
Ingredience
- 20kusůŽabí stehýnka
- 1stroužekČesnek
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2049 kcal
Bílkoviny
413 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
936 mg
Cukr
551 mg
Postup přípravy
- 1Žabí stehýnka opláchneme a necháme okapat. Lehce je osolíme a opepříme, posypeme moukou a zabalíme do strouhanky. Na pánvi rozpálíme olej a na něm opečeme stehýnka dozlatova.
- 2Na jiné pánvi rozehřejeme máslo, prolisujeme na něj česnek a přidáme smetanu s bylinkami. Povaříme, dokud směs lehce nezhoustne a přidáme stehýnka. Opět lehce povaříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.