Zahradnické kuře

95 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
69 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a pastinák nakrájený na kousky povaříme v malém množství vody zvolna doměkka a vychladlé rozmixujeme. Do zeleninové kaše vmícháme strouhanku, muškátovy oříšek, petrželku, sůl a pepř.
  • 2
    Kůži na prsou kuřete uvolníme od masa a do vzniklé dutiny vpravíme nádivku. Kůži krku přehneme a zajistíme párátkem, aby nádivka při pečení nevytékala. Do břišní dutiny kuřete vložíme svazek petrželky a cibuli.
  • 3
    Kuře potřeme máslem, osolíme a opepříme a zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 30 minut.
  • 4
    Mezitím osmahneme brambory. Brambory přidáme ke kuřeti. Kuře polijeme vypečenou šťávou a pekáč vrátíme do trouby.
  • 5
    Pečeme asi 45 minut, průběžně poléváme vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut odstraníme alobal, aby kuře mělo křupavou kůžičku.
  • 6
    Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, upravíme na mísu, obložíme zeleninou a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.