Zaječí předek načerno

80 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme.
  • 2
    Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí.
  • 3
    Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme.
  • 4
    Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme.
  • 5
    Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku.
  • 6
    Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut.
  • 7
    Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.