Zaječí předek načerno
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,15kusCeler bulvový
- 3kusyNové koření celé
- 1kusHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 1hrstHrozinky
- 5kusůPepř černý celý
- 1hrstMandle
- 2kusyMrkev kořen
- 1hrstŠvestky sušené
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusPetržel kořen
- 800gramůZaječí maso
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme.
- 2Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí.
- 3Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme.
- 4Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme.
- 5Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku.
- 6Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut.
- 7Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.