Zaječí s hrozny a kořením
130 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 100mililitrůBrandy peach
- 200mililitrůVíno červené
- 80mililitrůOlej olivový
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 400gramůHroznové víno
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 500gramůBramborová kaše
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramZaječí maso
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1038 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
57 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Hřbety pokapeme citronovou šťávou a v lednici je necháme dvě hodiny marinovat. Pak je potřeme česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a vínem. Hřbety necháme dalších šest hodin marinovat.
- 2Maso necháme poté okapat a zlomíme hřbetní kosti. Maso vložíme do pekáče, zakapeme olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a mrkve, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem, podlijeme ho marinádou a pečeme v troubě na 220 stupňů C do červena.
- 3Z hřbetů poté odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu, aby nevychladly. Výpek zbavíme tuku, hřebíčku a bobkového listu, polovinu rozmixujeme se zeleninou, smetanou, solí a pepřem, chvíli omáčku povaříme. Do druhé poloviny výpeku přidáme hroznové víno a prohřejeme.
- 4Maso podáváme se slaninou, bramborovou kaší, omáčkou a hroznovým vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.