Zaječí s hrozny a kořením

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1038 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
57 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřbety pokapeme citronovou šťávou a v lednici je necháme dvě hodiny marinovat. Pak je potřeme česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a vínem. Hřbety necháme dalších šest hodin marinovat.
  • 2
    Maso necháme poté okapat a zlomíme hřbetní kosti. Maso vložíme do pekáče, zakapeme olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a mrkve, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem, podlijeme ho marinádou a pečeme v troubě na 220 stupňů C do červena.
  • 3
    Z hřbetů poté odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu, aby nevychladly. Výpek zbavíme tuku, hřebíčku a bobkového listu, polovinu rozmixujeme se zeleninou, smetanou, solí a pepřem, chvíli omáčku povaříme. Do druhé poloviny výpeku přidáme hroznové víno a prohřejeme.
  • 4
    Maso podáváme se slaninou, bramborovou kaší, omáčkou a hroznovým vínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.