Zálivka medová

5 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
28 kcal
Tuky
2 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
27 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zálivka octová [51563]:
  • 2
    Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
  • 3
    Do základní octové zálivky navíc přidáme ještě lžičku medu a lžičku balzamikového octa a vyšleháme medovou variantu zálivky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.