Zálivka tisíce ostrovů papriková
25 min.
Ingredience
- Majonéza klasická [51566]
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 250mililitrůOlej z pšeničných klíčků
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1kusŠalotka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceChilli omáčka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
194 mg
Cukr
261 mg
Postup přípravy
- 1Majonéza klasická [51566]:
- 2Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Podle potřeby ještě můžeme hotovou majonézu lehce osolit nebo přidat kapku citronové šťávy.
- 3Můžeme přidat ještě na velmi jemno nasekanou petrželku, pažitku a šalotku, pak máme bylinkovou majonézu.
- 4Z poloviny červené papriky odstraníme bílé žebroví a semínka a papriku nakrájíme na kostičky, které přimícháme do hotové klasické majonézy. Dále do ní vložíme lžíci chilli omáčky, lžičku sladké mleté papriky a 2 lžíce smetany. Promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.