Zálivka tisíce ostrovů papriková

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
194 mg
Cukr
261 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Majonéza klasická [51566]:
  • 2
    Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Podle potřeby ještě můžeme hotovou majonézu lehce osolit nebo přidat kapku citronové šťávy.
  • 3
    Můžeme přidat ještě na velmi jemno nasekanou petrželku, pažitku a šalotku, pak máme bylinkovou majonézu.
  • 4
    Z poloviny červené papriky odstraníme bílé žebroví a semínka a papriku nakrájíme na kostičky, které přimícháme do hotové klasické majonézy. Dále do ní vložíme lžíci chilli omáčky, lžičku sladké mleté papriky a 2 lžíce smetany. Promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.