Žampiónová omáčka s krůtími řízky
35 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule červená
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůOlej sezamový
- 10gramůProtlak rajčatový
- 1stroužekČesnek
- 50gramůOmáčka bešamelová
- 20gramůPetržel - nať
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a osušíme. Okořeníme solí a pepřem. Na každou porci položíme plátek slaniny, potřeme jej rajským protlakem a posypeme petrželkou. Řízky přeložíme na polovinu a upevníme párátky. Maso opečeme na horkém oleji z obou stran a vyjmeme.
- 2Cibuli nakrájíme na jemné proužky, česnek jemně nasekáme a opražíme na oleji z pečení. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k cibuli a krátce podusíme. Přilijeme víno a stejné množství vody a prudce vaříme 5 minut. Vmícháme bešamelovou omáčku a necháme ještě několik minut vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.