Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní
25 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata sušená sterilovaná
- 1kusCibule
- 1lžícePažitka
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 40gramůSýr Parmezán
- 1lžíceStrouhanka
- 10kusůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůSýr Ricotta
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Sušená rajčata nakrájíme na kousky, oloupeme a nasekáme červenou cibuli, pažitku a bazalku. Nastrouháme sýr parmezán a smícháme se strouhankou. Hlavičky větších žampionů očistíme a vnitřky mírně osolíme a opepříme.
- 2V míse dobře promícháme sýr ricottu, cibuli, rajčata, pažitku a bazalku s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.
- 3Houbové hlavičky naplníme připravenou směsí a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Naplněné hlavičky posypeme směsí parmezánu se strouhankou a plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-15 minut, až je náplň hotová a obal opečený dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.