Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní

25 min.
Itálie
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušená rajčata nakrájíme na kousky, oloupeme a nasekáme červenou cibuli, pažitku a bazalku. Nastrouháme sýr parmezán a smícháme se strouhankou. Hlavičky větších žampionů očistíme a vnitřky mírně osolíme a opepříme.
  • 2
    V míse dobře promícháme sýr ricottu, cibuli, rajčata, pažitku a bazalku s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.
  • 3
    Houbové hlavičky naplníme připravenou směsí a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Naplněné hlavičky posypeme směsí parmezánu se strouhankou a plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-15 minut, až je náplň hotová a obal opečený dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.