Žampióny plněné drůbeží náplní
35 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPaprika zelená
- 200gramůDrůbeží maso pečené
- 100gramůPórek
- 60mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 120gramůAnglická slanina
- 0,5lžičkaKari koření
- Na vymazání plechu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žampióny důkladně očistíme, odřízneme nožičky a okraje kloboučků. Odříznuté části pokrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme oloupanou, na kousky rozkrájenou cibuli i česnek. Přidáme krájené nožičky a kloboučky, na kousky nakrájenou papriku, chvilku vše podusíme, poté necháme vychladnout.
- 2Do vychladlé směsi přidáme na kousky pokrájené maso, na kolečka krájený pórek, přilijeme smetanu, přidáme hořčici a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením, ještě jednou promícháme. Hotovou náplní nadíváme žampióny, každý zabalíme do plátku anglické slaniny a zajistíme párátkem.
- 3Naskládáme na máslem vymazaný plech, vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupních pečeme 15 - 20 minut. Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.