Žampiony plněné jemnou směsí

45 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z poloviny citronu vylisujeme šťávu. Žampiony důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Kloboučky vydlabeme, jejich obsah spolu s nožičkami hub nasekáme najemno. Aby houby neztmavly, pokapeme je citronovou šťávou.
  • 2
    Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s nasekanými žampionovými kousky. Směs vložíme na pánev se 40 g rozehřátého másla a osmahneme. Asi po 5 minutách pánev odstavíme, do směsi vmícháme strouhanku, koňak a nadrobno nasekanou pažitku. Ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Žampionové kloboučky plníme nachystanou směsí a klademe do zapékací misky. Zbylé máslo nakrájíme na kousky a rozložíme na žampiony. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 12 minut. Hotové ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.