Žampiony plněné jemnou směsí
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z poloviny citronu vylisujeme šťávu. Žampiony důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Kloboučky vydlabeme, jejich obsah spolu s nožičkami hub nasekáme najemno. Aby houby neztmavly, pokapeme je citronovou šťávou.
- 2Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s nasekanými žampionovými kousky. Směs vložíme na pánev se 40 g rozehřátého másla a osmahneme. Asi po 5 minutách pánev odstavíme, do směsi vmícháme strouhanku, koňak a nadrobno nasekanou pažitku. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Žampionové kloboučky plníme nachystanou směsí a klademe do zapékací misky. Zbylé máslo nakrájíme na kousky a rozložíme na žampiony. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 12 minut. Hotové ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.