Žampiony se zeleninou a citronovým kuskusem

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku, lilek a cuketu omyjeme, cuketu a lilek nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Citron omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
  • 2
    Kuskus dáme do misky a přelijeme ho 1/4 l vroucí slané vody, přidáme 2 lžíce citronové šťávy, necháme 10 minut bobtnat.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo, bílé části cibulky na něm podusíme, přidáme cuketu, lilek a žampiony a dusíme 5 minut. Zředíme vermutem a necháme povařit. Přidáme hrášek, zelené výhonky jarní cibulky a polovinu smetany. Vše podusíme na mírném ohni asi 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru.
  • 4
    Kapary opláchneme. Bylinky omyjeme, lístky nasekáme nahrubo. V mixeru rozmixujeme bylinky se zbytkem smetany, žloutkem a kapary na pyré. Bylinkovou omáčku přidáme k zelenině a ohřejeme. Kuskus nandáme na připravené talíře, přelijeme zbytkem citronové šťávy a servírujeme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.