Žampiony se zeleninou a citronovým kuskusem
55 min.
Ingredience
- 250gramůCuketa
- 200gramůLilek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
- 250gramůKuskus
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 30mililitrůDolin - Vermouth
- 300gramůHrášek
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 1kusBazalka
- 1kusEstragon
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceKapary
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku, lilek a cuketu omyjeme, cuketu a lilek nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Citron omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
- 2Kuskus dáme do misky a přelijeme ho 1/4 l vroucí slané vody, přidáme 2 lžíce citronové šťávy, necháme 10 minut bobtnat.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo, bílé části cibulky na něm podusíme, přidáme cuketu, lilek a žampiony a dusíme 5 minut. Zředíme vermutem a necháme povařit. Přidáme hrášek, zelené výhonky jarní cibulky a polovinu smetany. Vše podusíme na mírném ohni asi 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru.
- 4Kapary opláchneme. Bylinky omyjeme, lístky nasekáme nahrubo. V mixeru rozmixujeme bylinky se zbytkem smetany, žloutkem a kapary na pyré. Bylinkovou omáčku přidáme k zelenině a ohřejeme. Kuskus nandáme na připravené talíře, přelijeme zbytkem citronové šťávy a servírujeme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.