Zapečená brokolice se sýrem a rajčaty

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli si nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji minutu smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nahrubo pokrájená rajčata s protlakem, ochutíme provensálským kořením, pepřem, solí. Tři minuty povaříme.
  • 2
    Stranou si opláchneme brokolici a rozdělíme ji na jednotlivé růžičky, které uvaříme do poloměkka ve vodě. Povařenou brokolici nahrubo nasekáme, smícháme s nastrouhanou gorgonzolou a smetanou.
  • 3
    Do zapékací mísy první vložíme brokolicovou směs a následně ji zalijeme rajčatovou omáčkou. Lehce promícháme a dáme péct na 40 minut při těplotě 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.