Zapečená brokolice se sýrem a rajčaty
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 1kilogramRajčata
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 750gramůBrokolice
- 300gramůSýr Gorgonzola
- 400gramůSmetana zakysaná 12%
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli si nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji minutu smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nahrubo pokrájená rajčata s protlakem, ochutíme provensálským kořením, pepřem, solí. Tři minuty povaříme.
- 2Stranou si opláchneme brokolici a rozdělíme ji na jednotlivé růžičky, které uvaříme do poloměkka ve vodě. Povařenou brokolici nahrubo nasekáme, smícháme s nastrouhanou gorgonzolou a smetanou.
- 3Do zapékací mísy první vložíme brokolicovou směs a následně ji zalijeme rajčatovou omáčkou. Lehce promícháme a dáme péct na 40 minut při těplotě 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.