Zapečená pohanka se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 150gramůPohanka
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibule
- 1decilitrKečup ostrý
- 100gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
- 20gramůMáslo jihočeské
- 20gramůStrouhanka
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme horkou vodu, vysypeme pohanku, přiklopíme a necháme nabobtnat. Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli spolu s česnekem. Přisypeme nakrájenou mrkev, celer, papriku a vše podusíme. Pohanku scedíme, přidáme nasekanou pažitku, vysypeme do pánve, přisypeme hrášek, osolíme, opepříme, přimícháme kečup, dobře promícháme a směs z pánve přeložíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.
- 2Smetanu vylijeme do mísy, rozklepneme celé vejce, rozšleháme, přidáme nastrouhaný parmezán, promícháme a zalijeme směs na plechu, který vložíme do předehřáté trouby a zapékáme tak 30 minut.
- 3Hotové jídlo krájíme na úhledné porce a pokládáme na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.