Zapečená rajčata s rýží a houbami
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- Na náplň
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
889 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Seřízneme horní část rajčat a vydlabeme je. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, zapékací mísu vytřeme olejem, máslo rozpustíme, sýr strouháme nahrubo.
- 2Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
- 3Na másle osmažíme houby a dusíme, dokud se tekutina nevydusí. Vmícháme dušenou rýži, sůl, kmín a odstavíme. Směsí naplníme vydlabaná rajčata, n naskládáme je do zapékací mísy, zbývající náplň rozdělíme okolo a rajčata přikryjeme ztracenými vejci. Přelijeme rozpuštěným máslem, v předehřáté troubě zapečeme. Před dopečením směs zasypeme sýrem a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.