Zapečená rajčatová rýže
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 10mililitrůOlej olivový
- 100gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 6kusůRajčata
- 60gramůdušená šunka výběrová 85%masa
- 1,5lžičkySůl
- 10gramůsýr strouhaný
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme nadrobno, podusíme v rozpáleném oleji. Přidáme rýži a znovu podusíme, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme rýži ještě asi 40 minut nabobtnat tak, aby se nerozvařila, měla by zůstat zrnitá.
- 2Omyjeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme slupku a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme šunku na proužky. Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3 až 4, horkovzdušná trouba 180 °C).
- 3Několik minut před koncem vaření rýže přidáme šunku a rajčata, osolíme, přidáme pepř a petržel.
- 4Uvařenou rýži vložíme do pečicí formy a posypeme strouhaným sýrem.
- 5Na středním roštu v rozehřáté troubě zapečeme, dokud se sýr neroztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.