Zapečená rýže s jehněčím a meruňkami
170 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceHrozinky
- 100gramůMeruňky
- 375mililitrůVoda pitná
- 400gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaŠafrán
- 1,5kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Šafrán na chvíli namočíme do dvou lžiček horké vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jehněčí nakrájíme na kousky, sušené meruňky rozpůlíme.
- 2Na pánvi na másle orestujeme česnek a cibuli. Pak zvýšíme teplotu a přidáme maso. Po opečení dohněda maso opepříme a osolíme, přidáme kmín, skořici, hrozinky a meruňky. Směs zalijeme vodou a hodinu a půl ji dusíme. Rýži uvaříme s máslem a šafránem.
- 3Do zapékací mísy klademe střídavě rýži a maso. Horní vrstvu musí ale tvořit rýže. To pak pečeme dvacet minut v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.