Zapečená rýže s jehněčím a meruňkami

170 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán na chvíli namočíme do dvou lžiček horké vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jehněčí nakrájíme na kousky, sušené meruňky rozpůlíme.
  • 2
    Na pánvi na másle orestujeme česnek a cibuli. Pak zvýšíme teplotu a přidáme maso. Po opečení dohněda maso opepříme a osolíme, přidáme kmín, skořici, hrozinky a meruňky. Směs zalijeme vodou a hodinu a půl ji dusíme. Rýži uvaříme s máslem a šafránem.
  • 3
    Do zapékací mísy klademe střídavě rýži a maso. Horní vrstvu musí ale tvořit rýže. To pak pečeme dvacet minut v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.