Zapečená treska s bramborami
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6lžicMáslo čerstvé
- 6kusůBrambory
- 1lžičkaKoření na ryby
- 80gramůStrouhanka
- 50gramůSýr Gruyére
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceHořčice
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vsypeme brambory, které jsme nakrájeli na plátky. Osmažíme po obou stranách přibližně 10 minut. Polovinu brambor naskládáme do pekáčku na dno, na brambory položíme filety z tresky a zakryjeme druhou polovinou brambor.
- 2Do tuku od brambor na pánev přisypeme pokrájenou cibuli, hořčici a koření na ryby. Krátce orestujeme, smícháme se strouhankou, nasypeme na horní vrstvu brambor v pekáčku a posypeme strouhaným sýrem.
- 3Pečeme v troubě při vyšší teplotě 25 minut.
- 4Podáváme zdobené čerstvou zeleninou jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.