Zapečené brambory se zeleným hráškem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůŠunka uzená
- 300gramůHrášek mražený
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Uzenou šunku, anebo maso nakrájíme na kostky, položíme do misky, přidáme zelený hrášek mražený, ale může byt také sterilizovaný, podle vlastní chuti můžeme osolit, opepřit, promícháme, přisypeme nakrájenou petrželovou nať, znovu promícháme a zatím necháme stranou.
- 2Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, dáme je do jiné misky, osolíme, opepříme, přidáme oloupaný na plátky nakrájený česnek a cibuli. Pekáč důkladně vymažeme máslem a půlku připravené bramborové směsi naskládáme na dno pekáče. Na brambory rozprostřeme připravenou směs z uzeného masa a zase všechno přikryjeme bramborami. Na závěr na brambory vylijeme smetanu a pekáč vložíme do předem nahřáté trouby, kde je zapékáme přibližně 30-40 minut. Pečeme do změknutí brambor.
- 3Zapečené a měkké brambory vytáhneme z trouby, přiklopíme na 10 minut, a potom krájíme úhledné porce, pokládáme je na mělké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.