Zapečené cannelloni s lososovou náplní

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla a mléka uvaříme světlý bešamel, ochutíme solí, pepřem a šafránem, omáčku necháme zvolna provářet asi 15 minut. Když je omáčka krémovitá, hrnec odstavíme a vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.
  • 2
    Filety nasekáme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a s prolisovaným česnekem zesklovatíme na horkém másle a odstavíme. Smetanu se škrobovou moučkou vymícháme dohladka a přidáme k pórku, okořeníme, vmícháme lososa a ricottu a krátce promícháme. Do vychladlé omáčky vmícháme nadrobno nasekanou bazalku. Cannelloni naplníme připravenou lososovou náplní. Dno větší zapékací mísy potřeme bešamelem, na něj položíme cannelloni, přelijeme zbývajícím bešamelem a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova 25-30 minut při 200-220 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.