Zapečené cannelloni s lososovou náplní
70 min.
Ingredience
- 400gramůCanneloni
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůLosos - filety
- 150gramůPórek
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůSýr Ricotta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 5gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 2gramyŠafrán
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla a mléka uvaříme světlý bešamel, ochutíme solí, pepřem a šafránem, omáčku necháme zvolna provářet asi 15 minut. Když je omáčka krémovitá, hrnec odstavíme a vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.
- 2Filety nasekáme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a s prolisovaným česnekem zesklovatíme na horkém másle a odstavíme. Smetanu se škrobovou moučkou vymícháme dohladka a přidáme k pórku, okořeníme, vmícháme lososa a ricottu a krátce promícháme. Do vychladlé omáčky vmícháme nadrobno nasekanou bazalku. Cannelloni naplníme připravenou lososovou náplní. Dno větší zapékací mísy potřeme bešamelem, na něj položíme cannelloni, přelijeme zbývajícím bešamelem a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova 25-30 minut při 200-220 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.