Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami
50 min.
Ingredience
- 750gramůZelí čínské
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125gramůSýr Gouda 45%
- 125gramůOvesné vločky
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelí podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat.
- 2Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše podusíme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 3Do vymaštěné zapékací mísy vložíme zelí řeznou plochou nahoru, na zelí rozložíme ovesné vločky a poklademe vločkami másla. Zalijeme vývarem a zapékáme asi 20 minut v troubě při 220 stupních Celsia.
- 4Pokrm podáváme posypaný lístky petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.