Zapečené hovězí s meruňkami
100 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso mleté
- 1krajícChléb konzumní
- 300mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 160gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKari koření
- 90gramůMeruňky
- 2lžíceČatní broskvové
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMandle
- 1lžíceTuk
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chléb zalijeme 2 polévkovými lžícemi mléka a necháme 5 minut nabobtnat.
- 2Ve woku rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a několik minut je zvolna za občasného míchání smažíme.
- 3Přidáme mleté maso, mícháme a 5 minut je dohněda smažíme.
- 4Přidáme kari koření, mícháme a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme nakrájené meruňky a polovinu nadrcených mandlí, čatní, citronovou šťávu, podle chuti pepř a sůl.
- 5Rozmačkáme namočený chléb a přimícháme jej k masu. Směs vyklopíme do tukem vymazané zapékací mísy a 35 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.
- 6Rozklepneme vejce, rozšleháme je se zbylým mlékem, dochutíme pepřem a solí. Zalijeme masovou směs, posypeme mandlemi a 25-30 minut pečeme, až je povrch dozlatova zapečený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.