Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi
110 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 900gramůJehněčí kýta
- 4kusyBroskve
- 100gramůHrozinky
- 1lžíceCukr krupice
- 50gramůMandle
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceKari koření
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 1špetkaSůl
- 0,25decilitrCitronová šťáva
- 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Maso umixujeme na jemno. Sušené broskve a hrozinky namočíme na půl hodiny do vody. Chléb v mléce.
- 2Na oleji důkladně orestujeme mleté maso a přemístíme je do velké mísy. Ve stejné pánvi smažíme cibuli nadrobno. Poté, co zesklovatí, přidáme kari, cukr, sůl, pepř a smažíme jednu minutu. Pak přilijeme citronovou šťávu a uvolníme výpečky. Ty nalijeme na maso, přidáme chléb, jedno vejce, broskve, hrozinky a mandle. Rukama směs spojíme.
- 3Zbylá vejce ušleháme s mlékem, pepřem, solí a přelijeme přes směs, kterou jsme vložili do ohnivzdorné mísy.
- 4Vše pečeme v troubě čtyřicet až padesát minut do změknutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.