Zapečené lilkové plátky s česnekem
75 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 800gramůLilek
- 100gramůMáslo bylinkové
- 100gramůPetržel - nať
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Lilky dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Orestované lilky rozdělíme na porce do 4 zapékacích sáčků.
- 2Na másle, na kterém jsme restovali lilky, osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rozmixovaná rajčata, nasekanou petrželku, sůl, pepř a za stálého míchání povaříme 8 minut.
- 3Omáčku nalijeme do jednotlivých zapékacích sáčků, pořádně zavážeme a dáme na 45 minut zapéct do středně vyhřáté trouby a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.