Zapečené lilkové závitky
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůLilek
- 1lžičkaSůl bylinková
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceOlej olivový
- 500mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůRýže loupaná
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůMozzarella
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky, posypeme bylinkovou solí a necháme asi 30 minut stát.
- 2Mleté maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Vmícháme vejce a směs propracujeme.
- 3Plátky lilku osušíme a každý plátek obložíme vždy dvěma lžícemi masové směsi. Zavineme a odložíme stranou.
- 4Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na oleji v zapékací míse.
- 5Prolisovaná rajčata přivedeme spolu s vývarem a rýží k varu, promícháme, přendáme do zapékací mísy na cibuli a česnek a na základ poklademe lilkové závitky.
- 6Mozzarellu a ovčí sýr nakrájíme na kostičky a rozdělíme na závitky.
- 7Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35 - 40 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.