Zapečené makarony s boloňskou omáčkou
45 min.

Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2hrstiRozmarýn čerstvý
- 350gramůHovězí maso mleté
- 2lžíceOlej stolní
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
- 2Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemno. Česnek oloupeme, pomocí lisu stroužky prolisujeme. Rozmarýn opláchneme, necháme okapat a jehličky otrháme a na jemno nasekáme.
- 3V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek mleté hovězí maso na biftek a rozmarýn. Vše promícháme, zhruba 3 minuty smažíme. Vařečkou maso trochu rozdrolíme. Poté přidáme na pánev rajčata, dochutíme solí a pepřem. Vše vaříme bez pokličky přibližně 10 minut. Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Uvařené těstoviny vložíme do omáčky a ohřejeme je. Zapékací mísu naplníme makarony s omáčkou, navrch posypeme nahrubo nastrouhaným ementálem. Vše vložíme do trouby a zapékáme přibližně 20 - 25 minut na druhé spodní liště trouby. Omyjeme a posekáme pažitku. Zapečené těstoviny vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.