Zapečené marocké brambory s citronem

65 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli (tenké plátky), stejně tak lojové brambory (síla asi 5 mm). Cilli papričky nasekáme na jemno, česnek utřeme se solí.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200°C. Zatím ve větším hrnci rozpálíme olej, do něj vložíme plátky cibule, utřený česnek, nasekané chilli papričky, kmín a koriandr. Restujeme 1 - 2 minuty, dokud chuť koření nezjemní. Přisypeme brambory, citronovou kůru a šťávu, řádně zamícháme. Přesypeme do zapékací misky, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut, dokud brambory nezměknou.
  • 3
    Pokrm naservírujeme na 4 talíře, každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a posypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.