Zapečené marocké brambory s citronem
65 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 2kusyChilli paprička sušená
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 900mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceZakysaná smetana
- 3lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli (tenké plátky), stejně tak lojové brambory (síla asi 5 mm). Cilli papričky nasekáme na jemno, česnek utřeme se solí.
- 2Troubu předehřejeme na 200°C. Zatím ve větším hrnci rozpálíme olej, do něj vložíme plátky cibule, utřený česnek, nasekané chilli papričky, kmín a koriandr. Restujeme 1 - 2 minuty, dokud chuť koření nezjemní. Přisypeme brambory, citronovou kůru a šťávu, řádně zamícháme. Přesypeme do zapékací misky, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut, dokud brambory nezměknou.
- 3Pokrm naservírujeme na 4 talíře, každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a posypeme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.