Zapečené mleté hovězí
70 min.

Ingredience
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 500gramůHovězí maso mleté
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200mililitrůOmáčka rajčatová
- 200gramůBrambory
- 50gramůStrouhanka
- 60gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Vložíme na cibulku mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, přilijeme rajskou omáčku, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme podusit 10 minut.
- 2Ochucené maso z hrnce přendáme do pekáčku, navrch položíme plátky brambor, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.