Zapečené mleté maso s červeným zelím
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSaturejka
- 1kusPaprika žlutá
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 400gramůBrambory
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrouháme a vaříme ve 125 ml vývaru, dokud se neodpaří tekutina.
- 2Fazolky očistíme, spaříme a promícháme se saturejkou. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
- 3Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mleté maso, opečeme je, osolíme a opepříme.
- 4Oloupané brambory nakrájíme na plátky a navrstvíme do vymazané zapékací mísy. Na brambory rozložíme nakrájenou papriku, mleté maso, fazolky a nakonec vařené zelí. Zalijeme zbylým vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- 5Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.