Zapečené Rigatoni s parmskou šunkou a rukolou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůTěstoviny Rigatoni
- 1lžičkaSůl
- 150gramůŠunka parmská
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 200gramůRukola
- 3lžíceOříšky piniové
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
29 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rigatoni uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Přes cedník scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Šunku nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej a do zlatova osmahneme na něm cibuli. K cibuli přidáme šunku, česnek, promícháme. Pánev odstavíme z plotny.
- 3Předehřejem troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC, rozdrobíme gorgonzolu, promícháme ji s vejci a smetanou. Směs dochutíme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a dohladka utřeme.
- 4Zapékací formu vymažeme máslem. Uvařené rigatoni smícháme se šunkou a vložíme do zapékací formy. Těstoviny přelijeme směsí sýra a smetany, vložíme do trouby a zapékáme přibližně 30 minut.
- 5Opláchneme rukolu, necháme okapat a lístky natrháme na větší kousky. Na teflonové pánvi bez oleje opražíme piniová jádra.
- 6Po uplynutí doby těstoviny vyjmeme z trouby, posypeme je rukolou, tenkými plátky Parmezánu a piniovými jádry. Naporcujeme na talíře, ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.