Zapečené ryzce s mozzarellou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryzce a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, malé hlavičky necháme v celku. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem, cibulku pokrájíme na kroužky a česnek posekáme nadrobno. Mozzarellu z nálevu necháme odkapat a nakrájíme ji na plátky. Petrželku, tymián a rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme.
  • 2
    Zralá sladká rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, promícháme je s 0,5 lžičkou soli a 0,5 lžičkou bílého pepře.
  • 3
    V zapékací míse si rozpálíme slunečnicový olej, na kterém restujeme houby přibližně 2 minuty, promícháme je s černým pepřem, solí, přidáme česnek, cibuli a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Nakonec vše promícháme z bylinkami.
  • 4
    Mísu odstavíme z pánve a na povrch hub poklademe plátky rajčat, na ně položíme plátky sýra a mísu s houbami dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 10-14 minut při 220 °C.
  • 5
    Zapečené houby podáváme horké s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.