Zapečené ryzce s mozzarellou
40 min.
Ingredience
- 400gramůRyzce čerstvé
- 200gramůHříbky čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyRajčata
- 200gramůMozzarella
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 8kusůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ryzce a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, malé hlavičky necháme v celku. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem, cibulku pokrájíme na kroužky a česnek posekáme nadrobno. Mozzarellu z nálevu necháme odkapat a nakrájíme ji na plátky. Petrželku, tymián a rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme.
- 2Zralá sladká rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, promícháme je s 0,5 lžičkou soli a 0,5 lžičkou bílého pepře.
- 3V zapékací míse si rozpálíme slunečnicový olej, na kterém restujeme houby přibližně 2 minuty, promícháme je s černým pepřem, solí, přidáme česnek, cibuli a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Nakonec vše promícháme z bylinkami.
- 4Mísu odstavíme z pánve a na povrch hub poklademe plátky rajčat, na ně položíme plátky sýra a mísu s houbami dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 10-14 minut při 220 °C.
- 5Zapečené houby podáváme horké s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.