Zapečené s rybí plátky s bylinkami
70 min.
Ingredience
- 30gramůBazalka
- 350gramůLosos obecný
- 350gramůMořský ďas
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůKerblík
- 150mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 3kusyRajčata
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůPažitka
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce se studenou vodou necháme bobtnat plátky želatiny. Rybí plátky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy, osolíme, opepříme a necháme cca 20 minut stát. Omyjeme aromatické bylinky, osušíme a nasekáme. Vytřeme olejem obdélníkový pekáč, vložíme v jedné vrstvě kusy lososa, posypeme trochou nasekaných aromatických bylinek a na poklademe plátek scezené želatiny. Dále položíme kusy masa z mořského okouna, trochu směsi aromatických bylinek a opět plátek želatiny. Takto pokračujeme a měníme vrstvy rybího masa.
- 2Přes pekáč napneme hliníkovou fólii a přes ni zakryjeme pekáč pokličkou. Dáme na 15-20 minut do předehřáté trouby na 190°C. Vytáhneme z trouby, necháme obsah zcela vychladnout a dáme pekáč na 2 hodiny do ledničky.
- 3Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Omyjeme petrželku, bazalku a pažitku, osušíme a nasekáme.
- 4V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a pepře, přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme připravené kostičky rajčat a nasekané aromatické bylinky. Před podáváním ponoříme pekáč do studené vody, vyklopíme na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme s připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.