Zapečené slávky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
47 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
720 mg
Cukr
456 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme víno, vložíme drcený česnek a přivedeme k varu. Dvě minuty zvolna vaříme.
  • 2
    Očištěné slávky dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a opět přivedeme k varu. Vaříme 5–6 minut, až se slávky otevřou. Mušle vyjmeme.
  • 3
    Vývar přecedíme, přivedeme k varu a necháme vyvařit asi na 3 polévkové lžíce. Vlijeme smetanu a omáčku prohřejeme. Přimícháme polovinu petrželové natě, osolíme a opepříme.
  • 4
    Z každé slávky odstraníme svrchní část škeble, slávky se spodními škeblemi upravíme na velký žáruvzdorný talíř. Nabíráme omáčku a slávky poléváme, posypeme je strouhankou a pokropíme rozehřátým máslem. Na 5 minut dáme talíř 10 cm pod horký gril, až pokrm zezlátne.
  • 5
    Ozdobíme zbylou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.