Zapečené tagliatelle s masem a houbami
80 min.
Ingredience
- 100gramůTagliatelle
- 20gramůStrouhanka
- 1lžíceVíno bílé
- 350gramůMleté kuřecí maso
- 380gramůTelecí maso mleté
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůHouby čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 3gramyMuškátový oříšek
- 3gramyPepř cayenský
- 60mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 150gramůCibulka jarní
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- 2Strouhanku namočíme do vína. Potom ji smícháme s kuřecím a telecím mletým masem, česnekem, nakrájenými houbami, vejcem, muškátovým oříškem, cayenským a černým pepřem a solí. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulky, petrželku a znovu promícháme.
- 3Polovinu masové směsi upravíme rukama do formy na biskupský chlebíček. Po celé délce vytvoříme prohlubeň, do níž vložíme těstoviny a navrch dáme zbylou masovou směs. Pečeme 50-60 minut. Během pečení 2x odebereme přebytečný tuk a šťávu. Před nakrájením na plátky necháme pokrm mírně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.