Zapečené těstoviny s žampiony a tuňákem
65 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 150gramůŠpagety, Makarony
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůTuňák v oleji
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2kusyRajčata
- 2lžíceStrouhanka
- 25gramůSýr Čedar
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
24 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme, propláchneme studenou vodou, necháme je řádně okapat.
- 2Menší zapékací mísu vytřeme kouskem másla.
- 3Připravíme omáčku. V kastrole ze dvou lžic másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou po částech ředíme mlékem a dobře mícháme metlou. Vaříme na mírném plameni, dokud omáčka není hustá a hladká.
- 4Na pánvi na oleji restujeme utřený česnek se žampiony nakrájenými na plátky a papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky, dokud nejsou žampiony měkké. Poté přidáme na kousky rozebraného tuňáka, sušené oregano, pepř, sůl, dobře prohřejeme.
- 5Na dno zapékací mísy vsypeme polovinu makarónů, na ně poklademe tuňákovou směs a vsypeme zbylé makaróny. Makaróny přelijeme připravenou omáčkou, vše poklademe tenkými plátky rajčat, posypeme ustrouhaným sýrem a bílou strouhankou.
- 6Makaróny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.