Zapečené těstoviny tagliatelle se šunkou
60 min.
Ingredience
- 200gramůTagliatelle
- 2mililitryPepř černý mletý
- 2mililitrySůl
- 750gramůRajčata
- 250gramůŠunka tradiční
- 3kusyVejce slepičí
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1kusPažitka
- 400gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 40mililitrůMáslo čerstvé
- 3lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, přidáme špetku soli a průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Po uvaření je osušíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a opět osušíme.
- 2Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařenou šunku nakrájíme na malé kostičky. V misce smícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Podle chuti přidáme špetku pepře a soli.
- 3Pažitku a petržel omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a pokryjeme plátky rajčat. Opět osolíme, opepříme a posypeme polovinou směsi pažitky a petržele.
- 4Na směs klademe polovinu nakrájené šunky a následně klademe vrstvy těstovin, zbylých rajčat a šunky. Na závěr zasypeme zbylou pažitkou a petrželí a zalijeme směsí vejce a zakysané smetany.
- 5Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 40 minut pečeme, dokud se sýr nezabarví dozlatova a nebublá.
- 6Tvaroh smícháme s bylinkami a šlehačkou a podáváme se zapečenými těstovinami tagliatelle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.